Boek
Nederlands

Zwerftocht met Korilu

Thea Beckman (auteur), Dieter Schubert (illustrator), Ingrid Schubert (illustrator)
Jasper is te jong om professor te worden en te knap om naar school te gaan. Maar als hij een avontuurlijke wereldreis maakt met het wezentje Korilu, ontdekt hij dat er nog veel meer te leren is. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Zwerftocht met Korilu
Auteur
Thea Beckman
Illustrator
Dieter Schubert Ingrid Schubert
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 1981
138 p. : ill.
ISBN
90-6069-460-0

Besprekingen

Bolleboos Jasper ontmoet een vreemd wezentje, genaamd Korilu. Samen maken ze een wereldreis, waardoor Jasper de betrekkelijkheid van zijn boekenkennis leert inzien (en met hem de lezers). Bovendien leert hij met zijn handen werken. De schrijfster weet met veel fantasie de aandacht vast te houden, met avontuurlijke reizen over bergen en zeeën, door woestijnen, langs goudmijnen en door gebieden met bedreigde indianen. Het is jammer dat hier en daar de strekking, de wijze levensles, iets te nadrukkelijk naar voren komt. Dit wordt echter in zekere zin gecompenseerd door een prettige, rustige stijl, de humor en de vlotte verteltrant. Dit debuutverhaal van Thea Beckman (1923-2004) is oorspronkelijk in 1970 verschenen onder de titel 'Met Korilu de griemel rond' en is in 1971 bekroond met een Zilveren Griffel. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Thea Beckman

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Polygoon Hollands Nieuws

Thea Beckman, pseudoniem van Theodora (Thea) Beckmann-Petie (Rotterdam, 23 juli 1923 – Bunnik, 5 mei 2004), was een Nederlandse schrijfster van (historische) kinder- en jeugdboeken en verhalen.

Levensloop

De schrijfster trouwde in 1945 met Dirk Hendrik Beckmann (1912-1993), met wie ze twee zoons en een dochter kreeg. Ze gebruikte de schrijversnaam Thea Beckman op verzoek van haar uitgever, die de naam Beckmann te Duits vond overkomen.

Beckman is sociale psychologie gaan studeren aan Universiteit Utrecht toen haar kinderen het huis uit gingen. Ze studeerde naar eigen zeggen vooral om haar frustraties op te ruimen. Ze vond het als kind al heerlijk om naar school te gaan. Maar door de economische crisis van de jaren dertig kwam haar vader zonder werk en daarna brak de Tweede Wereldoorlog uit. Ze was blij dat ze alsnog gestudeerd had. Ze koos voor sociale psychologie omdat het vooral veel theorie betreft. Dit was qua t…Lees verder op Wikipedia

Suggesties