Boek
Nederlands

Wie springt op en neer? : over het onzichtbare leven van gevoelens

Tina Oziewicz (auteur), Aleksandra Zając (illustrator), Alicja Gescinska (vertaler)
+1
Wie springt op en neer? : over het onzichtbare leven van gevoelens
×
Wie springt op en neer? : over het onzichtbare leven van gevoelens Wie springt op en neer? : over het onzichtbare leven van gevoelens

Wie springt op en neer? : over het onzichtbare leven van gevoelens

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Wie sleept zich door de woestijn? Een origineel informatief prentenboek dat uitnodigt om na te denken en te praten over gevoelens. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Gevoelens
Extra onderwerp
prentenboeken, Bekroonde boeken
Titel
Wie springt op en neer? : over het onzichtbare leven van gevoelens
Auteur
Tina Oziewicz
Illustrator
Aleksandra Zając
Vertaler
Alicja Gescinska
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Pools
Oorspr. titel
Co robią uczucia?
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2022
[72] p. : ill.
ISBN
9789401483001 (hardback)

Besprekingen

Een leerzaam informatief prentenboek over gevoelens en over hoe deze emoties zich gedragen. Zo aait rust een hond en zeilt vrijheid. Origineel en gelaagd. Met artistieke getekende illustraties in zachte kleuren. Tina Oziewicz (1971) is schrijver, vertaler en filoloog. Dit boek is haar eerste boek dat in het Nederlands is vertaald. Vanaf 4 jaar.

Wie springt op en neer?

Dit is een aimabel boek waarin je op elke pagina een gevoel tegenkomt. Dat gevoel wordt weergegeven in een sprekende tekening, ondersteund door een korte, pakkende zin. Zoals: gastvrijheid bakt een taart, gemis reist, verbeelding zwerft over een onbetreden pad. Als voorlezer kan je daar een fijn voorleesritme in vinden. Pluimpje voor de vertaler!Voor de tekeningen werd er weinig kleur gebruikt op een grote witte achtergrond, maar toch ademen ze de juiste sfeer. Het is een mooi voorbeeld hoe tekst en illustratie aan elkaar evenwaardig zijn én elkaar versterken.Dit is geen verhaal, maar nodigt kinderen uit om na te denken over gevoelens en hoe ze die beleven. Samen dit boek af en toe eens vastnemen, praten over gevoelens of gewoon genieten. Je kiest zelf je verhaal met dit boek. Een minpuntje: het eindigt met een nogal clichématige zin en tekening. Aan jou om te ontdekken of jij dat ook vindt.