Boek
Nederlands

Stilleven

Val McDermid (auteur), Frank Lefevere (vertaler)
Het lijk van de hoofdverdachte van een jarenoude zaak wordt gevonden, en de rechercheur die als laatste het dossier inzag wordt op de zaak gezet. Dan wordt een skelet aangetroffen in een verlaten camper en stuit ze op een netwerk van leugens.
Titel
Stilleven
Auteur
Val McDermid
Vertaler
Frank Lefevere
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Still life
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2023
331 p.
ISBN
9789021043234 (paperback)

Besprekingen

Een thriller over een detective die een decenniaoude zaak moet onderzoeken. In dit verhaal vindt een Schotse visser een lichaam dat gelinkt wordt aan een oude zaak waarin de overledene de hoofdverdachte was. Karen Pirie, die het dossier als laatste heeft ingezien, wordt gevraagd het onderzoek te herstarten. Tegelijkertijd onderzoekt ze een zaak waarbij een skelet is gevonden in een verlaten camper, waar alle tekenen wijzen naar een moordenaar die nog altijd op vrije voeten is. Karens zoektocht onthult een complex netwerk van leugens, die dodelijk kunnen zijn als iemand vastberaden is ze te verbergen. Spannend en sfeervol geschreven. Val McDermid (1959) is een internationaal bekende Britse auteur. Een Karen Pirie thriller.

Over Val McDermid

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Val McDermid (Kirkcaldy, 4 juni 1955) is een Schots schrijfster van misdaadboeken. Ze is vooral bekend geworden met haar serie thrillers waarin Dr. Tony Hill de hoofdrol speelt.

McDermid is opgegroeid in het Schotse Kirkcaldy, waar ze de Kirkcaldy Highschool bezocht. Ze studeerde aan het St. Hilda's College van de Universiteit van Oxford en ging na haar studie aan de slag als journaliste. Ook was ze korte tijd toneelschrijfster.

In 1987 behaalde ze haar eerste succes met de roman Report for Murder, de eerste in de reeks rond de lesbische journaliste Lindsay Gordon. Homoseksualiteit is een regelmatig terugkerend thema in haar boeken. Ze schreef ook een reeks rond de vrouwelijke privé-detective Kate Brannigan en een rond de profiler dr. Tony Hill, die de basis vormde voor de ITV-misdaadreeks Wire in the Blood.

Bibliografie