Dvd
Nederlands
Avonturen en liedjes van kabouter Plop en zijn vrienden kabouter Klus, kabouter Kwebbel en kabouter Lui. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Kabouters
Taal
Nederlands
Parallelle titel
20 jaar Plop
Uitgever
Studio 100, © 2017
1 dvd-video
Speelduur
ca. 180 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Bevat muziekclips, show Plop gaat trouwen, verjaardagsspecial en 5 verhaaltjes
EAN
5051083120524

Besprekingen

Kabouter Plop (Walter De Donder) en zijn vrienden, waaronder kabouter Kwebbel, kabouter Lui en kabouter Klus wonen in paddenstoelen en beleven allerlei alledaagse avonturen. Hun grote kaboutermutsen laten duidelijk zien hoe ze zich voelen. Deze Vlaamse kinderserie van Studio 100 begon in 1997, wat wordt gevierd met een speciale uitgave. De dvd bevat vijf korte verhaaltjes, waaronder de allereerste aflevering, ‘De slingergrammofoon’. Verder vier muziekclips, met natuurlijk ‘Kabouterdans’ en ‘Ploplied’. In de theatershow ‘Plop gaat trouwen’ (2010-2011) krijgen de kabouters bezoek van de bemoeizuchtige, strenge tante Plap. Ze zegt dat ze net zo lang bij haar neef Plop blijft logeren, tot hij trouwt met een kaboutermeisje. Tante Plap bemoeit zich overal mee, ook met het organiseren van een groot feest. De ‘verjaardagsspecial’ (30 min.) werd gemaakt ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de serie. Hierin is Plop jarig, maar zijn feest dreigt in het water te vallen. De makers van Stud…Lees verder

Over Walter De Donder

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Dumon

Walter De Donder (Hekelgem, 12 juli 1961) is een Vlaamse acteur en politicus voor CD&V.

Hij is onder andere bekend door zijn rollen in de Studio 100-series Samson en Gert als burgemeester Modest ("meneer de burgemeester") en Kabouter Plop (als de gelijknamige hoofdpersoon). Sinds 2011 is De Donder daadwerkelijk burgemeester in Affligem.

Biografie

Op zijn vijftiende stopte De Donder met school en ging hij op leercontract bij een bakker in Aalst. Een jaar later, in 1976, ging hij aan de slag bij de NMBS als loopjongen bij het station van Denderleeuw. Later ging De Donder werken op het ministerie van Economische Zaken.

In zijn jeugd sloot De Donder zich aan bij de Chiro, waar hij van 1979 tot 1986 actief was als leider. Ondertussen was hij ook actief als acteur bij amateurtoneelkring Prutske in Hekelgem. Daarnaast had hij een eigen poppentheater dat Bibberlip heette. Bij Prutske werd hij …Lees verder op Wikipedia

Suggesties