Digitale collectie

Het virtuele deel van onze bib

Omdat de wereld zich meer en meer naar het internet verplaatst en jij misschien niet altijd tijd hebt om naar de bib te komen, kan je vanaf nu ook een deel van onze collectie raadplegen vanop de computer. Uit het comfort van je eigen woonst of gewoon hier op onze pc's, tal van archieven zijn maar enkele clicks van jou verwijderd.

Het Krantenarchief

Alle artikels online

Het Krantenarchief is een doorzoekbaar digitaal archief van tal van Vlaamse en Franstalige kranten- en tijdschriften voor alle bibliotheekleden. Wil je de artikels buiten de bib raadplegen, dan moet je aangemeld zijn via “Mijn bibliotheek”.  

Naar het archief

De Krantenkiosk

Je krant op de bibcomputer

Via de digitale krantenkiosk kan je de dag- en weekbladen van de laatste zeven publicatiedagen lezen op alle computers in de hoofdbibliotheek of op je eigen laptop of tablet via het draadloos netwerk van de bib. Deze collectie is dus enkel raadpleegbaar in de bib of na aanmelden met MijnBibliotheek.

Naar de kiosk

E-books

Weg met papier

Onze bibliotheek beschikt over een collectie E-books en E-readers. Deze E-readers kunnen aan de balie uitgeleend worden. Welke titels er op komen, dat kies je zelf. Hoe? Ontdek het hieronder!