Filosofie

Ik denk dus ik ben

Het leven is niet altijd gemakkelijk. Niet om te beleven en al evenmin om te begrijpen. Filosofie heeft dan misschien niet de antwoorden, het helpt duidelijkheid te scheppen in het mysterie van ons zijn. Waarom zijn we? Wat is de zin van het leven? Waar gaan we naartoe? Als jouw geest openstaat, dan onze deuren ook.

Filocafé

Denken in groep

Ga iedere 3de vrijdag van de maand samen met Nathalie Degraide op zoek naar antwoorden op grote en kleine levensvragen. Laat je inspireren door uitdagende vragen en deel je gedachten met de groep. Inschrijven voor deze filosofische gesprekken doe je via Archeduc. 

Vinosofie

Filosfen bustes in de bib

Wijsheiddrankje

Louis Pasteur (1822-1895) zei het al “er zit meer wijsheid in een fles wijn dan in alle boeken van de wereld …” Of hij gelijk had, laten we in het midden. Maar net zoals je bij het filosoferen een metastandpunt inneemt over het leven, probeer je dat ook te doen bij het proeven van wijn. En laat dat nu de perfecte combinatie zijn!

Bruegelbanket

Bruegel in ons bloed

Een bon vivant, een sympathieke volksmens en misschien zelfs een rebel: zo schiepen wij Bruegel naar ons eigen beeld en gelijkenis. Maar waarom willen we Pieter Bruegel zo graag verbinden aan onze streek? Waar komt die drang vandaan? En welke relevantie heeft hij nog voor de toekomst? Vragen voor het speciaal Filocafé ‘Bruegel in ons bloed?’.