Games in de bib

Net zoals je geletterd kan zijn in taal of in media, kan je ook geletterd zijn in videogames. 

Met games in de bib focussen we op die gamegeletterdheid in al zijn vormen, van leren spelen en omgaan met bepaalde speltypes tot algemene tips om als ouder de hobby van kindlief te begrijpen en te kaderen. Concreet kan je bij ons terecht voor workshops, trefdagen, literatuur over en rond games en een hoop tips en tricks om hét medium van de 21ste eeuw goed te begrijpen.

Wat is wat?

Games collectie

foto games collectie kast

Eindelijk games lenen

Sinds kort bezitten we ook een bescheiden collectie games om uit te lenen. Voorlopig is het nog enkel PS4 games, maar als alles vlot verloopt zullen we ongetwijfeld uitbreiden. Ontdek onze eerste lading en de voorwaarden op de link hieronder

Minecraft

minecraft vierkant

Samen bouwen

Op woensdag spelen we met z'n allen Minecraft op onze eigen server, een heel jaar lang. Seizoen 2 is al van start gegaan. Doe jij mee?

Scratch codeer cursus

scratch logo

Leren coderen

Coderen wordt een fluitje van een cent als je het kan leren met Scratch. Met zijn blokkenstructuur is het niet alleen gemakkelijk in gebruik, je leert ook meteen de relatie tussen alle functies!

Gaming zaterdag

gaming zaterdag

Gewoon samen gamen

Omdat niet iedereen thuis wil of kan gamen, doen we het gewoon in de bib. Een keer per maand stallen we een hoop verschillende consoles en games uit zodat iedereen zich kan amuseren of iets nieuws kan uitproberen.