Huis van het Kind

Alle info voor ouders en kinderen

Het Huis van het Kind Ternat is een netwerk van partners die (aanstaande) gezinnen met kinderen ondersteunen met vragen over opvoeding, kinderopvang, vrije tijd en ontmoeting. Ook de bib van Ternat is een partner van dit netwerk.

Het Huis van het Kind ondersteunt diverse activiteiten voor gezinnen met kinderen: voorleesuurtjes in de bib, gratis infoavonden over opvoeding, activiteiten tijdens de Week van de Opvoeding … Blijf op de hoogte van deze activiteiten via de facebookpagina Huis van het Kind Ternat.

Boekstart

Baby’s en peuters houden van boeken

Met Boekstart wil het Lokaal Bestuur Ternat ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Want kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen en beluisteren, haalt bovendien de band tussen ouders en kinderen aan. Het is 'quality time', goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

Babycafé

Over baby’s met baby’s

Tijdens het Babycafé wordt er gepraat over thema’s zoals slapen, voeding, gezondheid en voorlezen. Daarnaast staan er heel wat gratis activiteiten op de agenda: een sessie babymassage; een draagdoekwandeling; infosessie EHBO bij jonge kindjes… Terwijl je kindje speelt, kan jij ideeën uitwisselen, ervaringen delen of opvoedingsvragen stellen aan de verpleegster van Kind & Gezin.

(Toekomstige) (groot)ouders zijn welkom iedere eerste vrijdag van de maand vanaf 9u.