of InterBibliothecaire Leendienst

IBL pakketje

 

Boek niet aanwezig? Niet getreurd!

Als je een bepaald werk niet in onze collectie kan vinden, kunnen wij dit voor jou bij een andere openbare bibliotheek opvragen of je kan zelf een aanvraag plaatsen.  Je kan dit werk dan voor 4 weken uitlenen te tellen vanaf de dag dat je komt ophalen. Wij geven je een seintje via mail wanneer het boek bij ons beschikbaar is.

Aanvragen aan de balie

Dat is heel eenvoudig en snel. Het enige dat we nodig hebben is de titel en auteur van het werk, de gewenste editie/uitgave indien van toepassing en uw geldige bibliotheekkaart of eID. Wij plaatsen de aanvraag en volgen verder alles op.

Online aanvragen

surf naar bibliotheek.be en meld je daar aan met je MijnBibliotheek-profiel. Zoek daar het gewenste exemplaar op. Eens dit gevonden, kan het exemplaar gereserveerd worden via de beschikbare knop. De kost van deze aanvraag is ook meteen zichtbaar.

Schermafbeelding van het bevestigingsscherm

Verschijnt er voor jouw exemplaar geen knop? Dan kan het zijn dat de bibliotheek dit werk niet beschikbaar stelt voor IBL. Neem dan contact op met de desbetreffende bibliotheek voor verdere vragen en mogelijke raadpleging op locatie.

Eens gekozen krijg je een bevestigingsscherm waar je de afhaallocatie en, indien van toepassing, editie van het werk kan kiezen. Eens bevestigd wordt aanvraag geregistreerd en wordt het werk geleverd aan de hoofdbibliotheek van de gewenste ophaalvestiging.

Schermafbeelding van het bevestigingsscherm

De voorwaarden

  • Kostprijs: €3 per stuk (ook als je het niet komt ophalen)
  • Maximaal 5 stuks per aanvraag
  • Het aangevraagde werk blijft 10 dagen voor je gereserveerd
  • Verlengen is niet mogelijk
  • Ophalen kan in onze reservatiekast (de rode kast naast onze paal 'nieuwe boeken')
    • Opgelet: uitlenen van reservaties kan enkel met de kaart waarmee het werk werd aangevraagd