Onderwijs steunen is één van de kerntaken van de bib. Naast het aanbieden van een ruimte waar je tot rust kan komen, informatie op een laagdrempelige manier kan opzoeken en gelijkgezinden kan ontmoeten, focussen we onze werking graag op leerkrachten én leerlingen in onze omgeving. Schoolgaande kinderen zijn de toekomst, vandaar dat de bib met al haar faciliteiten in hen investeert.

Kleuters moeten alle mogelijke kansen aangeboden krijgen om de bib en haar collecties te ontdekken. Hieronder geven we alvast een kort overzicht van ons aanbod in het kader van onze scholenwerking.

Met de klas naar de bib

Bijna dagelijks worden er in onze bib klassikaal boeken ontleend. Dit gebeurt aan de hand van een planning die wij in samenspraak met de scholen opmaken. De afspraken rond de regeling van de klasbezoeken, vind je hier. Wens je met de klas een rondleiding in de bib? Neem dan contact op met ons. Voor kinderen van de 3de kleuterklas bieden we standaard een interactieve rondleiding aan tijdens het allereerste klasbezoek van het nieuwe schooljaar.

Themapakketten

Wil je als leerkracht graag werken rond een bepaald thema (Sinterklaas, veilig in het verkeer,  Moederdag ...) en ben je hiervoor op zoek naar wat leuke boeken? Is het niet eenvoudig om met je kleutertjes naar de bib te komen? Vraag een boekenpakket aan via deze link en wij maken voor je klas een pakket op maat.

Educatief materiaal

Verder biedt de bib ook heel wat aan ter ondersteuning van de lessen. Ontdek hier alvast een overzicht van ons educatief materiaal. Bovendien voorzien we een tweemaandelijkse nieuwsbrief waarin leerkrachten onze nieuwe aanwinsten, een uitgelicht educatief pakket en meer info over onze scholenwerking kunnen ontdekken. Inschrijven voor het ontvangen van onze educatieve nieuwsbrief kan hier.