Onderwijs steunen is één van de kerntaken van de bib. Naast het aanbieden van een ruimte waar je tot rust kan komen, informatie op een laagdrempelige manier kan opzoeken en gelijkgezinden kan ontmoeten, focussen we onze werking graag op leerkrachten én leerlingen in onze omgeving. Schoolgaande kinderen zijn de toekomst, vandaar dat de bib met al haar faciliteiten in hen investeert.

Geen fundamentelere tijd om een bibliotheek te bezoeken dan tijdens de lagere schoolloopbaan. Hieronder geven we alvast een kort overzicht van ons aanbod in het kader van onze scholenwerking.

Met de klas naar de bib

Bijna dagelijks worden er in onze bib klassikaal boeken ontleend. Dit gebeurt aan de hand van een planning die wij in samenspraak met de scholen opmaken. De afspraken rond de regeling van de klasbezoeken, vind je hier. Wens je met de klas een rondleiding in de bib? Neem dan contact op met ons. Voor kinderen van het 1ste leerjaar bieden we standaard een interactieve rondleiding aan tijdens het allereerste klasbezoek van het nieuwe schooljaar.

Themapakketten

Wil je als leerkracht graag werken rond een bepaald thema (Sinterklaas, veilig in het verkeer,  Moederdag ...) en ben je hiervoor op zoek naar leuke boeken? Vraag een boekenpakket aan via deze link en wij maken voor je klas een pakket op maat.

Educatief materiaal

Verder biedt de bib ook heel wat aan ter ondersteuning van de lessen. Ontdek hier alvast een overzicht van ons educatief materiaal. Bovendien voorzien we een tweemaandelijkse nieuwsbrief waarin leerkrachten onze nieuwe aanwinsten, een uitgelicht educatief pakket en meer info over onze scholenwerking kunnen ontdekken. Inschrijven voor het ontvangen van onze educatieve nieuwsbrief kan hier.

Bijkomende activiteiten

Naast de klasbezoeken voor het klassikaal ontlenen van boeken, organiseert de bib van Ternat tal van bijkomende activiteiten. Deze activiteiten focussen op mediawijsheid, leesplezier en –bevordering. We bieden tal van activiteiten en lezingen aan tijdens het schooljaar, en specifiek tijdens de voorleesweek, de Jeugdboekenmaand ...

In de bibliotheek organiseren we eveneens digitale ontdekkingsreizen met Bibster. Tijdens dit spel met tablets ontdekken de kinderen de verschillende collecties van onze bib door allerlei vragen op te lossen. 

Weten wat er binnenkort op onze planning staat? Neem dan hier een kijkje.