Leesplezier

Lezen is leven

#BibTernat maakt van leesplezier haar heilige queeste! We hebben aandacht in onze collectievorming voor wie moeite heeft met (leren) lezen, hebben meer dan het klassieke boek en voor wie gebeten is door het “zwaardere” literaire werk bieden we verdieping met onder andere onze leesclub.

Wie graag leest, leest ook beter en lezen heeft tal van voordelen. Je oefent je brein, verruimt je blik en hebt altijd wel iets te vertellen “Wat vind jij van de nieuwe Olyslaegers”– weg zijn die oncomfortabele stiltes.

Makkelijk lezen

Lezen in gewone taal

Is lezen een opgave voor je? Worstel je met dikke kleppers? Is een goed verhaal soms te moeilijk? Onze boeken met het icoontje “Makkelijk Lezen” zijn speciaal gemaakt voor wie lezen minder makkelijk is. Ze hebben een groter schreefloos lettertype, één zin per regel en zijn minder dik. In het Taalpunt Nederlands vind je naast boeken voor volwassen, ook materialen voor jongeren: verhalen voor lezers met ervaring in gewone taal. Ook de Wablieft-krant kan je bij ons lezen en ontlenen.

Jeugdboekenmaand

Een feest van jeugdboeken

Traditioneel staat de maand maart in het teken van leesplezier en goede boeken voor kinderen en jongeren. We organiseren voorleesfeestjes, je kan Bibster op tablet of smartphone komen spelen én er zijn leuke prijzen te winnen.Tijdens de Jeugdboekenmaand kan je ook met je klas op bezoek komen voor een activiteit op maat en zetten we tal van leessuggesties in de kijker. Elk jaar wordt er een nieuw thema gekozen. In 2019 loopt de Jeugdboekenmaand van 1 tot 31 maart, met als thema 'Vriendschap'.

Meer weten

Pop-up leesclub

Lezen op locatie

Samen met de regiobibliotheek kan je 4 maal per jaar genieten van een aparte activiteit rond boeken buiten de bib en je leeszetel. We trakteren je op boeiende lezingen met auteurs, concerten, theater, film of gegidste wandelingen langsheen literaire plekken en een boeiende babbel met andere literatuurliefhebbers. Zowel fictie als non-fictie staan op het programma. Alle activiteiten zijn voorzien van een professionele omkadering en staan open voor iedereen.

Meer weten

Leesclub

Samen boeken fileren

De leesclub van #BibTernat trekt je met je boekje uit je hoekje en bespreekt vier keer per jaar een roman. Stap mee in ons zelfgecreëerde mini-universum waar het boek centraal staat. Ontmoet diverse mensen met verschillende achtergronden en wordt deelgenoot van elkaars leeservaring. Kijk verder dan je eigen interpretatie van het verhaal, discussieer en leer elkaars wereld beter kennen en begrijpen. Lees eens een boek buiten je eigen comfort zone maar bovenal: ontdek samen de verbindende kracht van literatuur.