Leesplezier

Lezen is leven

#BibTernat maakt van leesplezier haar heilige queeste! We hebben aandacht in onze collectievorming voor wie moeite heeft met (leren) lezen, hebben meer dan het klassieke boek en voor wie gebeten is door het “zwaardere” literaire werk bieden we verdieping met onder andere onze leesclub.

Wie graag leest, leest ook beter en lezen heeft tal van voordelen. Je oefent je brein, verruimt je blik en hebt altijd wel iets te vertellen “Wat vind jij van de nieuwe Olyslaegers”– weg zijn die oncomfortabele stiltes.

Makkelijk lezen

Lezen in gewone taal

Is lezen een opgave voor je? Worstel je met dikke kleppers? Is een goed verhaal soms te moeilijk? Onze boeken met het icoontje “Makkelijk Lezen” zijn speciaal gemaakt voor wie lezen minder makkelijk is. Ze hebben een groter schreefloos lettertype, één zin per regel en zijn minder dik. In het Taalpunt Nederlands vind je naast boeken voor volwassen, ook materialen voor jongeren: verhalen voor lezers met ervaring in gewone taal. Ook de Wablieft-krant kan je bij ons lezen en ontlenen.

Jeugdboekenmaand

JBM 2022

Een feest van jeugdboeken

Naar jaarlijkse gewoonte vieren we tijdens de maand maart de Jeugdboekenmaand, hét moment bij uitstek om het plezier van (voor)lezen in de kijker te zetten. In 2022 draait de Jeugdboekenmaand rond de meest heldhaftige helden en de gemeenste schurken.

Digitale rondreis.

Onze bibbezoekers (+ 6 jaar) kunnen de hele maand maart op digitale rondreis door de bibliotheek. Deze digitale rondreis staat vanzelfsprekend in het teken van de Jeugdboekenmaand. Het enige wat je nodig hebt, is een smartphone of tablet en je speurneus! Ga op zoek naar de 10 verstopte codes in de bibliotheek en ontrafel de opdrachten die hieraan verbonden zijn. De 10 codes gekraakt? Dan mag je jezelf tot ware superheld- of schurk tattoëren!

1 tot 31 maart — Tijdens onze openingsuren

 

Voorlezen tijdens de Jeugdboekenmaand.

Iedere derde zaterdag van de maand trakteren we onze jongste luisterende oortjes op de mooiste voorleesverhalen. Het voorleesfeestje in maart draait zonder enige twijfel rond de Jeugdboekenmaand. Ben je dus benieuwd naar verhalen vol moedige helden en boosaardige schurken? Kom dan naar ons voorleesfeestje in maart!

Zaterdag 19 maart — 10u15

 

Meer weten

Pop-up leesclub

Lezen op locatie

Samen met de regiobibliotheek kan je 4 maal per jaar genieten van een aparte activiteit rond boeken buiten de bib en je leeszetel. We trakteren je op boeiende lezingen met auteurs, concerten, theater, film of gegidste wandelingen langsheen literaire plekken en een boeiende babbel met andere literatuurliefhebbers. Zowel fictie als non-fictie staan op het programma. Alle activiteiten zijn voorzien van een professionele omkadering en staan open voor iedereen.

Meer weten

Leesclub

Samen boeken fileren

De leesclub van #BibTernat trekt je met je boekje uit je hoekje en bespreekt vier keer per jaar een roman. Stap mee in ons zelfgecreëerde mini-universum waar het boek centraal staat. Ontmoet diverse mensen met verschillende achtergronden en wordt deelgenoot van elkaars leeservaring. Kijk verder dan je eigen interpretatie van het verhaal, discussieer en leer elkaars wereld beter kennen en begrijpen. Lees eens een boek buiten je eigen comfort zone maar bovenal: ontdek samen de verbindende kracht van literatuur.