Luister- boeken

Zonder handen

Moeite met lezen of gewoon geen zin om je ogen te gebruiken? Dan zijn onze luisterboeken de ideale oplossing. Je kan bij ons ook een Daisy-toestel lenen om deze speciale luisterboeken zonder moeite thuis te beluisteren. En het eindigt niet in de bib. Via de anders-lezen app kan je ook luisterboeken uitlenen voor op tablet of smartphone, allemaal vanuit het comfort van je eigen thuis.

Hoorspelen

hoorspelen sfeerbeeld

Alsof je er bent

Hoorspelen zijn de uitgebreide vormen van luisterboeken. Niet alleen krijg je het originele verhaal, bij hoorspelen horen ook tal van immersieve achtergrondgeluiden bij. Een volledige onderdompeling het werk. Qua materiaal heb je niet veel nodig, al onze hoorspelen kan je op een simpele cd-speler afspelen. We hebben zowel hoorspelen voor volwassen als kinderen.

Jeugd

jeugd luisterboeken thumbnail

Jeugdtoppers op cd

Onze jeugdcategorie luisterboeken omvatten zowel de voorlees cd's voor de allerkleinsten alsook volledige ingesproken jeugdtoppers zoals de Harry Potter reeks. Een luisterboek in combinatie met het boek is ook een perfecte oefentool voor wie wat meer moeite heeft met lezen.

Daisy

daisy speler en luisterspel

Luisterboek+

Al het goede van een luisterboek maar met een hoop extra toegankelijkheidsfuncties. Je kan perfect de afspeelsnelheid en toon aanpassen, pagina's of hoofdstukken doorbladeren en opslaan waar exact je de cd's hebt achtergelaten. Het speciale Daisy-toestel, dat je hier ook kan uitlenen aan de balie, is ook geschikt voor mensen voor wie de anders-lezen app maar niks vind of voor wie al iets minder goed ziet.

Anderslezen app

logo anders lezen

Overal beschikbaar

Heb je een leesbeperking en ben je lid van de bib dan kan je je gratis aanmelden op de anders lezen app met je Luisterpuntbib account. Vandaar uit kan je audioboeken uitlenen en overal met je meenemen. Ideaal voor wanneer je handen niet vrij zijn of ook perfect om samen met het echte boek te combineren als je meer leeservaring wil opdoen. Vraag er naar aan de balie.