Mediawijs

Maak je klaar voor de digitale wereld

Onze leefwereld digitaliseert aan een snel tempo. Wat 10 jaar geleden als magie afgeschilderd werd, is binnenkort misschien realiteit. Begrijpelijk dat je dan af en toe wat achterop geraakt. Als bib springen wij dan bij! We hebben misschien niet altijd een antwoord op je vraag, maar we hebben wel een uitgebreide collectie waar het antwoord zeker in zit. En vind je niet wat je zoekt? Dan is er nog steeds het Smart café.

Smart café

Smartcafé header

Tem je smartphone of tablet

Vragen over je tablet of smartphone? Kom dan naar ons Smart café in samenwerking met Archeduc! Het is geen cursus, maar een gezellig en leerrijk moment waar je samen met anderen de uitgebreide mogelijkheden van je toestel ontdekt en ervaringen uitwisselt.

Iedereen Wiki

Schrijven voor 's werelds grootse

Iedere zoektocht naar informatie begint op Wikipedia… Dit is sinds de opkomst van het internet hoe langer hoe meer een waarheid als een koe. Maar wist je dat ook jij artikels op Wikipedia kan schrijven, corrigeren of je foto’s uploaden?

Online Smartcafé

Leren vanuit je comfortzone

Van oktober tot mei worden er opnieuw online smartcafé's georganiseerd. Tijdens een Online Smart Café ga je aan de slag met je tablet of smartphone. Zoals je hieronder kan zien, werd er ook deze keer weer een uitgebreid en divers aanbod samengesteld.

Digidokter

Logo digidokter

Eerst hulp bij media-vragen

Gratis en zonder voorafgaande afspraak kan je met alle digivragen terecht in de bibliotheken van de Regiobib Pajottenland-Zennevallei, . Kom langs met je smartphone, tablet of laptop. Een expert van onze partner Avansa Halle-Vilvoorde staat klaar om je te helpen. Vind je moeilijk een vrij moment om langs te komen? Geen probleem, consultaties zijn er zowel overdag, ’s avonds als in het weekend.