Ook na de lagere school laat de bib je niet los. Op aanvraag werken we samen met je klas rond diverse thema’s zoals literatuur, poëzie, voorlezen … maar ook fake news en informatiegeletterdheid behoren tot ons werkterrein. Hiernaast bieden we ook materiële ondersteuning in kader van de lessen Nederlands, Frans of Engels en kan je bij ons terecht voor een stage of eindwerk. We werken zowel in de bib, als op locatie.

 

Kopie van Zonder titel.png

 

Masterclasses

De bib organiseert jaarlijks een masterclass rond Gedichtendag: gedichten schrijven, poetry slam, gedichten performen, improvisatie … Wij zorgen voor een expert uit het veld, jij voor een klas enthousiaste studenten.

We werkten reeds succesvol samen met voormalig Belgisch kampioen poetry slam Philip Meersman en gerenommeerd dichter
Ivo Van Strijtem.

Schrijven voor Wikipedia

We organiseren schrijfcursussen voor Wikipedia waarbij we samen met een groep studenten (of een klas) werken rond een centraal thema. We brengen je in contact met allerlei historische bronnen, je maakt foto’s en leert encyclopedisch schrijven.

Auteurslezingen

In de bib kennismaken met je favoriete auteur? Of met hem of haar in debat gaan rond diens laatste publicatie? Dat kan.
Neem contact op en we werken samen een programma op maat uit.

Cultuurprojecten

Samen met het cc De Ploter ondersteunen we zesdeklassers van het Sint-Jozefsinstituut die kozen voor een cultuurproject. Binnen dit kader kan je aan de slag rond Gedichtendag en schrijven voor Wikipedia. Heb je een ander idee? Dan gaan we graag samen aan de slag.

Handig!

Werk je rond een bepaald boek of auteur? Laat het ons tijdig (min. 2 maand vooraf)  weten en we voorzien voldoende leesmateriaal (o.a. via IBL) voor je klas.

Actua in de klas

De kranten uit onze bibliotheek gebruiken in je les? Dat kan! Door je aan te melden als leerkracht in de bib kan je achteraf dankzij je MijnBibliotheek-account aan onze krantenkiosk. Dat zijn alle kranten van in de bib, maar dan digitaal. Je kan er de kranten van de afgelopen week in terugvinden alsook de recentste magazines waar we een abonnement op hebben. Neem een kijkje via deze link of kom langs in onze bibliotheek!