Nederlands leren

Taalmachtig in een machtige taal

Wie Nederlands leert of wil leren is welkom in de bib! We hebben tal van materialen om je helpen: taalcursussen, Makkelijk Lezen boeken, spelletjes, DVD’s, beeldwoordenboeken … Ken je iemand die Nederlands wil leren? Stuur ze gerust door.

Geef je lezen binnen een NT2 leergang? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres: we bieden rondleidingen op maat voor ieder niveau en meer geoefende cursisten kunnen de bib ontdekken aan de hand van het digitale spel Bibster op tablet. Interesse? Neem dan contact op.

Taalpunt

Nederlands leren voor volwassen

Want iedereen moet de kans krijgen om Nederlands te leren en te spreken. Via het Taalpunt bieden we ondersteuning aan anderstaligen op vlak van taalontwikkeling en maatschappelijke oriëntatie en streven we naar meer zelfredzaamheid van de anderstalige gebruikers.
Je vindt er een specifiek aanbod van taalleermethoden Nederlands op verschillende niveaus en vanuit verschillende talen en in verschillende vormen werken over grammatica, spelling, stijl, (beeld)woordenboeken fictieboeken in eenvoudige taal.

Taalpunt jeugd

Jong en Nederlands leren

Je hebt (nog) moeite met het begrijpen van teksten op jouw leeftijdsniveau, maar aan kinderboeken heb je al lang geen boodschap meer? In het Taalpunt vind je boeken in eenvoudiger Nederlands: Carry Slee, Shakespeare  … lees dezelfde auteurs als je klasgenoten zonder je hoofd te breken over moeilijke woorden. Je vindt de boeken bij de Makkelijk Lezen materialen in het Taalpunt; let op de leeftijdsaanduiding in grijs of blauw. Het Taalpunt Jeugd werd ontworpen op initiatief van Vlaams-Brabant.