voordeur bibliotheek Ternat

De bib is open voor bezoek!

Halleluja! Na alle maatregelen tegen corona en onze sluiting voor het nieuw bibsysteem, is het eindelijk tijd om jullie weer te verwelkomen in de Bib Ternat! We hebben er even hard naar uitgekeken als jullie, geloof ons vrij. Corona is nog altijd…

Lees verder

Soms moeten we ook minder leuke zaken mededelen op onze website en dit berichtje is er zo één. De titel zegt het helemaal: door omstandigheden zullen wij jullie één avond per week wat minder van dienst kunnen zijn. We zijn er liefst op elk moment…

Lees verder

Net als vorig jaar kan je in de bib en op de site Sport & Jeugd een schat van Vlieg vinden. Maar let op! De schat ligt niet zomaar voor het grijpen. Je zal op beide plekken raadsels moeten oplossen en aartsmoeilijke opdrachten doorstaan. Ben …

Lees verder

Open sessie Smartcafé

Een nieuwe gsm gekregen voor kerst? Bracht de kerstman een nieuwe tablet? Of zit je gewoon al een tijdje met enkele vragen over de recentste gadget? Kom dan naar de open sessie van het Smartcafé! Experts helpen je die dag met alle prangende vragen en wie weet wordt jij onze nieuwe leerling voor het komende Smartcafé jaar!

Lees verder

Gezocht: jouw boeken top drie!

In onze eerste themakast van 2020 willen we graag jullie - de trouwe bibbezoekers - aan het woord laten. Welke boeken mocht je het afgelopen jaar niet gemist hebben? Welk werk zal je nog bijblijven? Of van welk boek kwam je niet meer bij van de emoties? Wij willen het weten!
 

Lees verder

De Warmste Boekenverkoop

Onze collectie groeit met de dag maar onze bibliotheek niet. Daarom voeren we op het einde van het jaar een deel van onze collectie af. Jij kan deze boeken een nieuwe thuis bieden maar tegelijk ook het goede doel steunen!

Lees verder

Over leesniveaus en lezen op niveau

Met de start van het nieuwe schooljaar verwelkomen we traditiegetrouw ook een pak écht nieuwe lezertjes in de bib. Dit jaar leren in de Ternatse scholen alleen al meer dan 200 leerlingen lezen! En ook de bib draagt hier haar steentje bij. Zoek je een boek op niveau voor zoon- of dochterlief, dan vind je wat je zoekt bij ons. We maken je even wegwijs in de wereld van AVI's op zoek naar meer leesplezier.

Lees verder
Andere free to plays dan fortnite

Games in de bib: Iets anders dan Fortnite...

Niets om te spelen? Geen probleem! De golf van free-to-play (F2P) games, videospelletjes die je zomaar gratis kan downloaden en spelen, heeft het gaming landschap voor goed veranderd. Want zelfs zonder koopkracht, kan je aan de slag. Dat maakt ze natuurlijk uitzonderlijk populair bij kinderen, zoals het succes van Fortnite maar al te goed bevestigd.  Met de komst van de grote vakantie kan de nood aan variatie wel eens toeslaan, dus leek het ons een goed moment voor een inspiratielijstje. 

Lees verder

Ternat Schrijft: Fantasia

Nog op zoek naar een goed boek voor deze zomer? Heb je oog voor lokaal talent? Dan is het boek Fantasia van Chloé De Meerschman zeker een aanrader.

Lees verder

Leestips voor groene vingers

Groene vingers? Dan kan je niet alleen in de #bibternat jouw hartje ophalen! Onze gemeente heeft een enthousiaste groep compostmeesters, tuinierders en experten die je met de nodige raad en daad kunnen bijstaan. En de bib? Die heeft leestips!

Lees verder