Problemen MijnBibliotheek

Verlengen en reserveren loopt momenteel mis voor mensen met meerdere lidmaatschappen in onze regio-bibliotheek. De bugfixers van ons bibsysteem zijn er al mee bezig, maar de oplossing is technischer dan verwacht. Hoor je tot de ongelukkigen? Dan …

Lees verder

Het rijk der vrijheid is in zicht! De cijfers gaan overal in het land de goede richting uit, dus leek het ons handig de laatste stand van zaken eenvoudig voor jullie te bundelen. Hieronder de maatregelen die gelden in de bib.

Lees verder

Soms moeten we ook minder leuke zaken mededelen op onze website en dit berichtje is er zo één. De titel zegt het helemaal: door omstandigheden zullen wij jullie één avond per week wat minder van dienst kunnen zijn. We zijn er liefst op elk moment…

Lees verder
poster uitstap FACTS

Wij gaan naar FACTS! Ga je mee?

Het is zo ver: de bib trekt er op uit, en dat naar de grootste expo bedoeld voor alle sciencefiction-, strip-, fantasy- en animeliefhebbers! Het is een magisch popcultuurfestival vol films, series, games, comics en meer. Ga met ons mee op uitstap, sluit je aan bij de geeky familie en ontmoet je helden!
 

Lees verder

Verveel je geen seconde met #ZAAT!

Sinds dit jaar kunnen tieners tussen 13 en 18 jaar mee met het nieuwe concept #ZAAT. #ZAAT staat voor Zot Aanbod voor Adolescenten in Ternat. De tieners uit Ternat zullen hun niet vervelen deze zomer. Van daguitstappen aan zee tot een heuse VR ervaring in de bibliotheek. Meer dan genoeg voor een onvergetelijke zomer. Alle activiteiten zijn op maat van onze tieners en vinden steeds op woensdag plaats.  

Lees verder

Vlieg verstopt weer schatten in Ternat!

Net als vorig jaar kan je in de bib, in de Ploter en op de site Puls (het sportcentrum) een schat van Vlieg vinden. Maar let op! De schat ligt niet zomaar voor het grijpen. Je zal op elke locatie raadsels moeten oplossen en aartsmoeilijke opdrachten doorstaan. Ben je slim en dapper genoeg om de proef te doorstaan?

Lees verder

Open sessie Smartcafé

Een nieuwe gsm gekregen voor kerst? Bracht de kerstman een nieuwe tablet? Of zit je gewoon al een tijdje met enkele vragen over de recentste gadget? Kom dan naar de open sessie van het Smartcafé! Experts helpen je die dag met alle prangende vragen en wie weet wordt jij onze nieuwe leerling voor het komende Smartcafé jaar!

Lees verder

Gezocht: jouw boeken top drie!

In onze eerste themakast van 2020 willen we graag jullie - de trouwe bibbezoekers - aan het woord laten. Welke boeken mocht je het afgelopen jaar niet gemist hebben? Welk werk zal je nog bijblijven? Of van welk boek kwam je niet meer bij van de emoties? Wij willen het weten!
 

Lees verder

De Warmste Boekenverkoop

Onze collectie groeit met de dag maar onze bibliotheek niet. Daarom voeren we op het einde van het jaar een deel van onze collectie af. Jij kan deze boeken een nieuwe thuis bieden maar tegelijk ook het goede doel steunen!

Lees verder

Over leesniveaus en lezen op niveau

Met de start van het nieuwe schooljaar verwelkomen we traditiegetrouw ook een pak écht nieuwe lezertjes in de bib. Dit jaar leren in de Ternatse scholen alleen al meer dan 200 leerlingen lezen! En ook de bib draagt hier haar steentje bij. Zoek je een boek op niveau voor zoon- of dochterlief, dan vind je wat je zoekt bij ons. We maken je even wegwijs in de wereld van AVI's op zoek naar meer leesplezier.

Lees verder

Abonneer je op onze nieuwsbrief

* indicates required