Bib Ternat sluit de eerste editie van het voorleesproject “Boekenstoet” feestelijk af

Afgelopen donderdag trakteerde de bib Ternat de deelnemers en vrijwilligers van het voorlezen aan huis project “Boekenstoet” op een magische afsluiter. Met de vertelvoorstelling “Bea en de Boekenwurm” kwam een einde aan de eerste editie van d…

Lees verder

Met de start van het nieuwe schooljaar verwelkomen we traditiegetrouw ook een pak écht nieuwe lezertjes in de bib. Dit jaar leren in de Ternatse scholen alleen al meer dan 200 leerlingen lezen! En ook de bib draagt hier haar steentje bij. Zoek je… Lees verder

Niets om te spelen? Geen probleem! De golf van free-to-play (F2P) games, videospelletjes die je zomaar gratis kan downloaden en spelen, heeft het gaming landschap voor goed veranderd. Want zelfs zonder koopkracht, kan je aan de slag. Dat maakt ze… Lees verder

Ternat Schrijft: Fantasia

Nog op zoek naar een goed boek voor deze zomer? Heb je oog voor lokaal talent? Dan is het boek Fantasia van Chloé De Meerschman zeker een aanrader.

Lees verder

Leestips voor groene vingers

Groene vingers? Dan kan je niet alleen in de #bibternat jouw hartje ophalen! Onze gemeente heeft een enthousiaste groep compostmeesters, tuinierders en experten die je met de nodige raad en daad kunnen bijstaan. En de bib? Die heeft leestips!

Lees verder
fairtrade

5 redenen waarom mensen die voor Fairtrade kiezen super goed bezig zijn!

Ternat is een Fairtrade gemeente die projecten steunt in Burkina Faso, Congo, India en Peru. Deze week mag dan ook in #BibTernat niet onopgemerkt voorbij gaan. Zelf dragen we ons steentje bij door steevast te kiezen voor én korte-ketenproducten én faitrade lekkers tijdens bijvoorbeeld onze voorleesfeestjes. En onze koffie? Fairtrade natuurlijk!

Lees verder
geletterdheid

“Geletterdheid: de brug tussen ellende en hoop”

De week van de geletterdheid is begonnen (10-14 september). Deze actieweek werd in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de alfabetisering wereldwijd. Dit jaar focust de week van de geletterdheid zich specifiek op het versterken van de ouders. Door te werken aan hun geletterdheidsvaardigheden worden namelijk zowel hun kansen als die van hun kinderen verhoogt. Op deze manier wordt voorkomen dat laaggeletterdheid van generatie op generatie wordt doorgegeven. Het hoeft niet te verbazen dat de alfabetiseringsgraad in ontwikkelingslanden schrikbarend laag is, maar wat misschien wel kan verbazen is dat ook Europese landen kampen met een alfabetiseringscrisis.

Lees verder
lijsten

Mijn Lijsten

Hou je graag lijstjes bij van je favoriete boeken? Nood aan een overzichtelijke ‘nog-te-lezen’-lijst? Of wil je goede films aanraden aan je vrienden? Stel je eigen lijstjes samen in de catalogus en beheer ze in Mijn Bibliotheek.

Lees verder
dwarsligger

#BibTernat stelt voor: Vinosofiecafé!

Vinosofie?! Ja hoor je leest het goed. Tijdens het vinosofiecafé combineren we de kunst van het filosoferen met dat van het wijnproeven. Want over het leven - het zijn - en over wijn daar kan je wel eens van gedachten over wisselen. We nodigen een filosofe uit - Nathalie Degraide die ook het filocafé in goede banen leidt - en een sommelier voor de professionele omkadering.

Wij zijn alvast enthousiast. Nu jullie nog!

Lees verder