De Warmste Boekenverkoop

Onze collectie groeit met de dag maar onze bibliotheek niet. Daarom voeren we op het einde van het jaar een deel van onze collectie af. Jij kan deze boeken een nieuwe thuis bieden maar tegelijk ook het goede doel steunen!

Want dit jaar gaat de opbrengst van onze verkoop integraal naar de Warmste Week. Via de alombekende organisatie van StuBru steunen wij de vzw Wablieft, het centrum voor duidelijke taal in Vlaanderen. Je kent ze van hun op maat gemaakte krant 'Wablieft' in duidelijk en toegankelijk Nederlands maar ze zijn ook van onschatbare waarde dankzij hun taaladvies op maat. Zonder hen zou de drempel naar het Nederlands beduidend hoger liggen en dat verdient onze steun.

"Ik ben verkocht! Waar en wanneer moet ik langskomen? En wat kan ik in jullie verkoop vinden?"

• Waar? In de bibliotheek Ternat natuurlijk
  • Wanneer? Van 16 tot 24 december, tijdens onze openingsuren
  • Wat? Al onze afgevoerde exemplaren zoals romans, prentenboeken, tijdschriften, dvd's,... aan €1 per stuk

"Ik geraak dan niet in de bib. Kan ik op een ander moment bijdragen?"

Geraak je niet in de bib tussen 16 en 24 december? Laat niet je tegenhouden om een andere actie te ondersteunen. Onze collega's van Beringen houden op 3 december een lezing ten voordele van het Zorghuis Limburg vzw, onze andere collega's van de bib Wevelgem houden ook een verkoop ten voordele van Wablieft,... Voldoende acties om te steunen tijdens de feestperiode, acties die je stuk voor stuk kan terugvinden op de website van de warmste week.

Heb je dus nood aan nieuw leesvoer of wil je gewoon je warm hart tonen deze winter, je weet nu wat doen. Hopelijk tot snel!