Over leesniveaus en lezen op niveau

Met de start van het nieuwe schooljaar verwelkomen we traditiegetrouw ook een pak écht nieuwe lezertjes in de bib. Dit jaar leren in de Ternatse scholen alleen al meer dan 200 leerlingen lezen! En ook de bib draagt hier haar steentje bij. Zoek je een boek op niveau voor zoon- of dochterlief, dan vind je wat je zoekt bij ons. We maken je even wegwijs in de wereld van AVI's op zoek naar meer leesplezier.

AVI

Onze boekjes op niveau vind je naast onze collectie "Jeugd Informatief". Voor de beginnende lezertjes zijn er de paarse boekjes (al vanaf 5 jaar) of de AVI-START boekjes.

Onze AVI-boeken zijn gerangschikt volgens het nieuwe systeem tot AVI E4. Onderstaande tabel helpt je alvast op weg.

AVI-conversietabel

Vanaf M4 kan je ook terecht in onze gele collectie: een pak meer keuze en massa's leuke verhalen voor lezers van 6 tot 8 jaar. Marc De Bel, Geronimo Stilton ...

8 jaar of ouder? Dan lees je op niveau AVI E5 -M6 en kan je snuisteren in de rode collectie. Je vindt er bestsellers zoals Het leven van een loser, De waanzinnige boomhut, Dagboek van een Muts, For Girls Only ...

Leesplezier

Staar je niet blind op AVI's of kleurtjes, lees vooral wat je graag leest! Heb je geen inspiratie? Vraag raad aan één van onze medewerkers.
Enkele van onze handvaten in de zoektocht naar leesplezier:

  • De hobby's van de lezer: tal van boeken nemen je mee in de wereld van het topvoetbal, de paardensport, de balletklas ... of lees een informatief boek.
  • Muziekvoorkeur
  • Films/TV-series of games: wat dacht je van een Minecraft avontuur ?

Ook strips of de krant zijn perfect om het lezen te oefenen.

Ik haat lezen!

Moeilijkheden met lezen? In de bib vind je ook tal van aangepaste materialen voor wie te maken heeft met een leesbeperking zoals dyslexie. Wist je bovendien dat je je ook bij ons gratis kan inschrijven voor de anders lezen app van de Luisterpuntbibliotheek? Ontdek het snel!

Meer info: https://ikhaatlezen.be/