Poëzie

Dichten brengt ons dichter

Proza is ratio, poëzie beroert hart … ontdek het mooiste wat taal te bieden heeft. Laat je meeslepen door teksten van Herman de Coninck, Jotie T'Hooft of Paul van Ostaijen. De bib heeft een uitgebreide collectie aan poëzie voor volwassen als jeugd- en kinderpoëzie. Naast boeken en bundels kan je bij ons ook de Poëziekrant terugvinden. Naast dichtkunst op papier nemen we je ook verschillende keren per jaar mee samen met andere liefhebber van woord en taal in de wereld van deze woordkunst: Gedichtendag en Trefpunt Poëzie.

Trefpunt poëzie

Geen carpool maar poëziepool

Onder de leiding van dichter en gerenommeerd poëziekenner Ivo van Strijtem ondernemen we boeiende reizen doorheen de wonderbare wereld van de Nederlandstalige poëzie en zoeken we de grote monumenten van de wereldpoëzie op. Ernst en humor houden elkaar in balans. En let wel: we blikken niet enkel terug, ook hedendaags jong talent krijgt de nodige aandacht.

'Poëzie moet uit haar boeken treden' is van Strijtems welbekende leuze. Trefpunt Poëzie is de ideale gelegenheid om dit te realiseren.

Poëziedag

Een dag vol poëzie

Poëzie is een cadeautje van taal. Poëzie verrast en verwondert, een gedicht raakt het hart en geeft kleur aan de dag! Met Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. Gedichtendag wordt ook gevierd in de bib: lezingen, preformances en een fijne sfeer met een hapje en drankje staan centraal.

Wil je met je klas werken rond gedichtendag? Contacteer ons

 

Meer info