Strips, Comics en Graphics novels

Waar beeld en letter elkaar ontmoeten

De negende kunst is al langer aan zijn opmars bezig. Ze konden dus ook niet ontbreken in onze collectie. Je vind er tal van Belgische klassiekers maar ook een startende collectie Marvel Comics en onmisbare Graphic Novels zoals Persepolis. Geef je ogen dus ook de kost in onze afdelingen op zowel het gelijkvloers als op het eerste verdiep.

Jeugdstrips

jeugdstrips

Vaste waarden

De Kiekoeboe's, Suske & Wiske, Jommeke, Urbanus, De Kampioenen,... alle vaste waarden uit het uitgebreide Belgische striplandschap zijn aanwezig. Je vind ze achteraan bij onze voorleeshoek.

Volwassenen Strips

volwassenen strips

Complex en duister

Soms heb je zin een strip maar mag het iets complexer zijn dan Markske die een chocomelk vraagt. Dan komt onze collectie strips voor volwassenen van pas. Laat je meeslepen door de complexe verhaallijnen en bloedmooie beelden, allemaal te vinden op de eerste verdieping van de bib.

Comics

comics

Van over de plas

We hebben geen exclusief recht op de beeldende verhalen, case and point het hele superhelden emporium dat Marvel heeft opgebouwd. Je kent ze misschien al allemaal bij naam door films maar nu kan je ook hun oorsprongsverhaal ontdekken. Je vindt Spiderman en zijn kompanen op de eerste verdieping van de bib, bij de strips voor volwassenen.

Graphic novels

graphic novels

Roman ontmoet beeld

Wat als de beeldende kunst nog meer verhaal kwijt wil in zijn pagina's? Dan krijg je de Graphic Novel. Ze zijn niet altijd even zwaar, maar aan lectuur is er zeker geen gebrek hier. Laat je meeslepen door de meest uiteenlopende thema's. Je vind ze op het gelijkvloers, in de buurt van de jeugdstrips.