Strips, Comics, Manga's en Graphics novels

Waar beeld en letter elkaar ontmoeten

De negende kunst is al langer aan zijn opmars bezig. Ze konden dus ook niet ontbreken in onze collectie. Je vind er tal van Belgische klassiekers maar ook een startende collectie Marvel Comics en onmisbare Graphic Novels zoals Persepolis. Ook de manga's krijgen bij ons een speciaal plaatsje. Geef je ogen dus ook de kost in onze afdelingen op zowel het gelijkvloers als op het eerste verdiep.

Jeugdstrips

jeugdstrips

Vaste waarden

De Kiekoeboe's, Suske & Wiske, Jommeke, Urbanus, De Kampioenen,... alle vaste waarden uit het uitgebreide Belgische striplandschap zijn aanwezig. Je vind ze achteraan bij onze voorleeshoek.

Volwassenen Strips

volwassenen strips

Complex en duister

Soms heb je zin een strip maar mag het iets complexer zijn dan Markske die een chocomelk vraagt. Dan komt onze collectie strips voor volwassenen van pas. Laat je meeslepen door de complexe verhaallijnen en bloedmooie beelden, allemaal te vinden op de eerste verdieping van de bib.

Comics en Manga's

comics

Van over de plas

Van de stoere superhelden uit Marvel en DC stallen tot de fantastische werelden en tekeningen van Japanse manga grootmeesters, onze comics en manga collectie bevat ze (bijna) allemaal!

Graphic novels

graphic novels

Roman ontmoet beeld

Wat als de beeldende kunst nog meer verhaal kwijt wil in zijn pagina's? Dan krijg je de Graphic Novel. Ze zijn niet altijd even zwaar, maar aan lectuur is er zeker geen gebrek hier. Laat je meeslepen door de meest uiteenlopende thema's. Je vind ze op het gelijkvloers, in de buurt van de jeugdstrips.