Van 6-8 jaar

Alles voor de beginnende lezer.

Duik mee in de wereld van Geronimo Stilton, Suske en Wiske, de Kriegels, Dolfe Weerwolfje, Ella of Heksje Lilly … Met meer dan 3000 boeken, strips en DVD’s vind je zeker een verhaal dat bij je past! Liever een weetjesboek? Ook dan ben je bij ons welkom: we hebben een uitgebreide collectie aan jeugdboeken omtrent heel wat thema’s. Ideaal om je spreekbeurt voor te bereiden, bij te leren of om gewoon eens iets anders te lezen. De boekencollectie vind je in het begin van onze bibliotheek, met een gele kleurcode op hun sticker. Informatieve boeken vind je per thema in de kast. Dvd's of strips staan bij de voorleeshoek. Vind je iets niet terug, vraag dan gerust hulp aan een medewerker.

AVI en tutor-boekjes

Leren lezen is geweldig – alle ‘rare tekens’ krijgen een betekenis en plots gaat er een wereld aan informatie voor je open. Om dit proces te ondersteunen hebben we zogenaamde AVI-boekjes in onze collectie. AVI Start tot AVI M4 vind je apart. Vanaf AVI E5 kan je terecht in de gele collectie.

Tutorboekjes of samenleesboeken combineren verschillende AVI niveaus. Zo kunnen geoefende boekenwormen samen een verhaal lezen met beginnende lezers. Je vindt deze collectie naast de AVI-boekjes

 

Dyslexie

Ik haat lezen (niet)

Lezen met dyslexie kan een zware opgave zijn. #BibTernat helpt je op weg met aangepaste boeken (tot 14 jaar), luisterboeken, DAISY-boeken op cd of de anderslezenapp en jeugdboeken op e-reader. Heb je een leesbeperking, vraag dan zeker meer info aan een van onze medewerkers. Je kan je bij hen ook inschrijven voor de anderslezenapp en meteen je virtuele boekenplank vullen. 

Meertalige kinderen

Lezen in 2 talen

NIKNAK-boekjes zijn tweetalige boekjes (Nederlands + vertaling). Op deze manier biedt het ondersteuning bij taalintegratie, meertaligheid en wereldburgerschap. Zo kunnen anderstalige ouders ook in hun moedertaal boekjes lezen met hun kinderen. Leerkrachten kunnen meertaligheid in de klas een plek geven en samen met de kinderen lezen. Ontdek deze collectie hier

Jeugd Informatief

Jong geleerd, oud gedaan

Alles om van je spreekbeurt een succes te maken of gewoon om iets bij te leren. Onze collectie informatieve boeken voor jong lezers geven zowel extra verdieping als een laagdrempelige introductie voor tal van onderwerpen. Alles is er per thema opgeruimd en je vindt er ook een hele hoop doe-boeken. Dus als je geen knutselinspiratie meer hebt, weet je ons te vinden.

Educatieve (taal)spellen

Spelenderwijs leren

Onze speciaal aangeduide bordspellen helpen de jongsten met onder andere taal en wiskunde. Wie al wat gevorderder is, kan ook aan de slag met onze bordspellen om creatiever te schrijven of zijn woordenschat uit te breiden. Hiernaast hebben we ook Smart Games in onze collectie: om alleen of met twee te spelen en je logisch denken aan te scherpen. Keuze genoeg dus!