Van 9-14 jaar

Voor de iets oudere kids

Waanzinnige boomhutten, Warrior Cats of het Dagboek van een Muts. Je vindt ze allemaal in onze jeugdafdeling in de collectie verhalend rood (9-11 jaar) en blauw (12-14 jaar). Informatieve boeken vind je per thema in de kast. Dvd's of strips staan bij de voorleeshoek. Vind je iets niet terug, vraag dan gerust hulp aan een medewerker.

Wegwijs op zoek naar het juiste boek

Een titel zegt vaak niet genoeg en de achterflap lezen, wel … dat duurt zo lang. Om het juiste boek te kiezen, helpen de genreaanduidingen je aardig op weg.  Een boek geschikt voor jouw leeftijd? Kijk dan naar de kleurcode bovenaan het etiket.

Leestips nodig?

Dan is Boekenzoeker zeker iets voor jou.

Jeugd Informatief

Jong geleerd, oud gedaan

Alles om van je spreekbeurt een succes te maken of gewoon om iets bij te leren. Onze collectie informatieve boeken voor jong lezers geven zowel extra verdieping als een laagdrempelige introductie voor tal van onderwerpen. Alles is er per thema opgeruimd en je vindt er ook een hele hoop doe-boeken. Dus als je geen knutselinspiratie meer hebt, weet je ons te vinden.

Jeugd Strips

jeugdstrips

Vaste waarden

De Kiekoeboe's, Suske & Wiske, Jommeke, Urbanus, De Kampioenen,... alle vaste waarden uit het uitgebreide Belgische striplandschap zijn aanwezig. Je vind ze achteraan bij onze voorleeshoek.

Jeugdbordspellen

educatieve bordspellen

Schaak je mee?

Zin in plezier maar geen zin om je uren over de handleiding te buigen? Onze serie jeugdbordspellen zijn dan exact wat je zoekt. De kleurcode vertelt je of een spel geschikt is voor je leeftijd. Aangepast vertier, al zit er af en toe ook een leerrijk kantje aan. Kom ze gerust proberen.

Moeite met lezen?

logo anders lezen

Check de Anderslezen app

Heb je een leesbeperking en ben je lid van de bib dan kan je je gratis aanmelden op de Anders Lezen app met je Luisterpuntbib account. Vandaar uit kan je audioboeken uitlenen en overal met je meenemen. Ideaal voor wanneer je handen niet vrij zijn of ook perfect om samen met het echte boek te combineren als je meer leeservaring wil opdoen. Vraag er naar aan de balie of ga naar de website