Vanaf 15 jaar

Tieners aan de macht

Een kinderboek? Neen bedankt. Maar is die klepper van Hugo Claus of Dimitri Verhulst is ook niet meteen iets voor jou? Dan biedt onze collectie young adults misschien wel de oplossing. Met het grijze etiket vind je de meest recente titels van Carry Slee, Dirk Bracke of John Flanagan. Hier vind je alvast onze meest recente aanwinsten.

Uitgelezen? Leesmoe?

Heb je het soms moeilijk om dezelfde boeken te lezen als jouw leeftijdsgenoten? Neem dan eens een kijkje bij de materialen in het Taalpunt: dezelfde verhalen maar in gewone taal.

Last van dyslexie? In onze bib vind je boeken in het lettertype dyslexie tot 16 jaar (naast de afdeling “Jeugd Informatief”), luisterboeken en kan je je laten registreren voor de Anders lezen app.

JIP

Vragen over jong zijn

Het Jongeren Informatie Punt (JIP) bundelt folders over verder studeren, op kot, geld, seksualiteit en relaties, pesten, alleen wonen… Handige info en adressen van nuttige organisaties helpen je op weg. Neem de boekjes mee. Ze zijn gratis! Je vindt het JIP in de bib achteraan naast de strips. Voor meer info kan je steeds terecht bij de jeugddienst van de gemeente of op het nummer 02 582 05 01.

Graphic Novels

graphic novels

Roman ontmoet beeld

Wat als de beeldende kunst nog meer verhaal kwijt wil in zijn pagina's? Dan krijg je de Graphic Novel. Ze zijn niet altijd even zwaar, maar aan lectuur is er zeker geen gebrek hier. Laat je meeslepen door de meest uiteenlopende thema's. Je vind ze op het gelijkvloers, in de buurt van de jeugdstrips.

DVD's

series thumbnail

Episodisch kijken

Zin om nog eens een oude serie terug te zien? Of niets gevonden op Netflix? Of ga je ergens naartoe zonder internet maar heb je toch wat kijkmateriaal nodig? Dan kan je terecht in onze serieafdeling. We proberen zo actueel en volledig mogelijk onze collectie uit te bouwen.

Bordspellen

volwassenen bordspellen

 Dungeons en Dragons en meer

Spelletjes spelen is de oudste hobby van de mens; het scherpte onze instincten aan en liet ons toe in een veilige omgeving onze fijne motoriek te verbeteren. Daarom kunnen bordspellen niet ontbreken in ons assortiment. Echte klassiekers zoals schaken, sociale spellen zoals Saboteur of epische avonturen in de Dungeons en Dragons reeks, we hebben het allemaal. Kom gerust langs en neem een kijkje, of test het ter plekke uit!