Volwassenen

Het gros van onze collectie

Fictie, informatieve boeken, hoorspelen, strips, grahpic novels, films, series,... voor ieder wat wils. De boekencollectie vind je aan de buitenranden van onze bibliotheek, zonder kleurcode op hun sticker maar wel met een thema icoon. Informatieve boeken vind je per thema op het eerste verdiep met hun nieuwe ZIZO-codes. Dvd's of strips staan bij de voorleeshoek. Vind je iets niet terug, vraag dan gerust hulp aan een medewerker.

Een ruim aanbod aan romans vanaf 16 jaar vormt de kern van ons aanbod. Liever iets anders? Dan zijn onze strips, non-fictiewerken of graphic novels misschien wel iets voor jou? We hebben tevens een kleine collectie aan anderstalige werken in het Frans en het Engels.

Hebben we niet wat je zoekt? Als het boek beschikbaar is in een andere bib dan bestellen we het voor je via interbibliothecair leenverkeer. Is het een nieuwe uitgave? Dan kopen we het graag voor je aan. Aankoopsuggesties zijn immers steeds welkom!

Tijdschriften en kranten

Meer dan boeken alleen

Lifestyle, kunst, cultuur, sport, IT, creatieve hobby’s, reizen, natuur, motoren, actualiteit, doe-het-zelf, wonen, politiek … onze tijdschriften bieden verdieping voor tal van thema’s. 
Dagelijks vind je in de bib ook verschillende krantentitels.

Taalpunt

Nederlands leren

De bib heeft een uitgebreid taalpunt Nederlands waar je taalcursussen voor wie Nederlands leert kan ontlenen, informatie vindt over Nederlandse les en het Praatcafé. Hiernaast vind je er ook een collectie voor volwassenen in makkelijk Nederlands.

DVD's

dvd collectie

Kijkplezier

Films, series, tekenfilms, animé klassiekers, documentaires, … van internationale blockbusters tot kwaliteitsreeksen van eigen bodem: de bib heeft het allemaal.

Bordspellen

Speelplezier

Naast educatieve taalspelletjes kan je ook gezelschapsspelletjes ontlenen in de bib. Hiernaast zet de bib ook in op game-geletterdheid door het organiseren van speel-events, lezingen, workshops … rond games.