Het onderwijs steunen is één van de kerntaken van de bib. Naast het aanbieden van een ruimte waar je tot rust kan komen, informatie op een laagdrempelige manier kan opzoeken en gelijkgezinden kan ontmoeten, focussen we onze werking graag op de scholen (leerkrachten én leerlingen) in onze omgeving. Schoolgaande kinderen zijn de toekomst, vandaar dat de bib met al haar faciliteiten in hen investeert. Kinderen en jongeren moeten alle mogelijke kansen aangeboden worden om de bib en haar collecties te ontdekken.

 

Speciaal voor leerkrachten

Voor de leerkracht heeft de bib in de informatieve afdeling een groot aanbod ter ondersteuning. Wij willen leerkrachten een scholenwerking en methodes aanreiken om op diverse manieren kinderen te prikkelen en te stimuleren tot ontwikkeling. Als leerkracht kan je eveneens aankoopsuggesties doorgeven via mail. Registreer je voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de bib!

 

Themapakketten en boekentrolleys    

Wil je als leerkracht graag werken rond een bepaald thema en ben je hiervoor op zoek naar wat leuke boeken? Is het niet eenvoudig om met je kleutertjes naar de bib te komen? Vraag een boekenpakket aan via onderstaande linke en wij maken voor je klas eentje op maat.

vraag een boekenpakket aan!

 

Lerarenkaart Klasse

Leerkrachten die in Ternat wonen (1740; 1741 en 1742) kunnen elk jaar (van eind december tot en met eind juni) gratis hun lerarenkaart van KLASSE komen ophalen bij ons aan de balie. Bovendien heb je op vertoon van je lerarenkaart recht op één jaar gratis lidmaatschap van de bib én kan je maar liefst 25 materialen per keer ontlenen.

flavor image klasse lerarenkaart

Leeshelden

Een leesheld is iemand die nog niet zo goed kan lezen, maar die wel graag samen met anderen wil oefenen om het beter te leren. Heeft jouw kind of leerling nog heel wat moeite met lezen? Is het een creatieve speelvogel met vele interesses? Dan is leeshelden het proberen waard!

Ontdek hier wat leeshelden voor jouw organisatie kan betekenen!

Ons educatief materiaal

Ben je nieuwsgierig naar het educatief materiaal dat de bib ter beschikking heeft voor leerkrachten? Ontdek hieronder alvast een overzicht van ons educatief materiaal. Bovendien voorzien we een trimestriële nieuwsbrief waarin leerkrachten onze nieuwe aanwinsten, een uitgelicht educatief pakket en meer info over onze scholenwerking kunnen ontdekken. Inschrijven voor het ontvangen van onze educatieve nieuwsbrief kan hieronder.

Ontdek ons volledig aanbod hier!
banner edu nieuwsbrief

Ontdek ook onze eductieve nieuwsbrief

Schrijf je in!