Voorleesplezier

Deel eens een verhaal

Voorlezen heeft tal van positieve effecten op de ontwikkeling van kinderen. Zowel op emotioneel, cognitief als sociaal vlak. Voorlezen draagt bij tot een betere taal- en leesvaardigheid van het kind. Hoe vroeger en hoe regelmatiger kinderen worden voorgelezen, hoe groter de voordelen zijn. En dat geldt niet enkel voor kinderen, ook volwassenen kunnen genieten van een voorleesmoment. Het is niet betuttelend of kinderachtig en niet alleen als lezen moeilijker wordt is voorlezen fijn, het is één van de beste prikkels voor reminiscentie en brengt mensen samen rond tekst.

Voorleesfeestjes

voorlees momenten met kleuters

Plezier voor de oren

Elke derde zaterdag van 10u15 tot iets na 11 ben je welkom voor een voorleesmoment in de bib. Per thema, per doelgroep, met een specifiek boek in het achterhoofd ... evenveel mogelijkheden als boeken. Hou dus onze activiteitenkalender in de gaten of spring gerust eens binnen, want inschrijven hoeft niet!

Boekstart

Goed begonnen, half gewonnen

Ternat is een boekstart gemeente, wat betekent dat je kroost van ons een starterspakket tegoed heeft. In samenwerking met de Vlaamse Overheid hebben we voor zoon of dochterlief na 6 maanden (bij het consult bij Kind & Gezin) en 15 maanden wat speciaals klaar liggen. Vraag ernaar!

Anderstalig

Meertalig kan ook

Wie Nederlands wil leren, moet ook zijn moedertaal goed uitbouwen. Met onze anderstalige collectie bieden we meertalige ouders de kans om hun kind voor te lezen in hun thuistaal en tegelijk hun Nederlands te bevorderen. Win-win!

Voor senioren

Voorlezen blijft een plezier

Niet alleen de jongste oortjes trakteren we op voorleesplezier, onze voorleesvrijwilligers lezen ook één maal per maand voor in woonzorgcentra. In Sint-Carolus smeert iedere 2de dinsdag van de maand een vrijwilliger de stembanden en in WZC Kapelleveld lezen we de 3de vrijdag voor. Telkens om 14u.